Problematika kyselého srážení mléka – Bc. Karolína Otavová
Bc. Karolína Otavová
Diplomová práce
Problematika kyselého srážení mléka
The issue of acid coagulation of milk
Anotace:
Literární rešerše se zaměřuje na technologii výroby kysele srážených sýrů, a dále na jednotlivé vlivy, které kyselé srážení mléka a vlastnosti konečných výrobků ovlivňují. Praktická část této práce je zaměřena na porovnání vlivu různých kyselin na chemické složení (pH, titrační kyselost, obsah tuku, bílkovin a sušiny) a senzorické vlastnosti (vzhled-barva, vůně, konzistence, chuť a celkový dojem) kyselých …víceAbstract:
This literature research focuses on production technology of acid coagulated cheese, as well as on individual influential factors, which affect acid coagulation of milk and also the final products. The practical part of this work is focused on comparing the influence of different acids on the chemical composition (pH, titratable acidity, fat, protein and dry matter content) and sensory properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Dana Vránová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití
Kateřina Tomanová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza hmyzu krmeného přídavkem senzoricky aktivních látek a produktů obsahujících tento hmyz
Mariana Demianiv -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková