Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí – Bc. Daniela Havlová
Bc. Daniela Havlová
Diplomová práce
Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí
Study of catechin degradation in green tea using fast gradient HPLC and mass spectrometric detection
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na optimalizaci chromatografické separace katechinů a dalších fenolických látek obsažených v zeleném čaji s využitím kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií. Pro separaci byla vybrána chromatografická kolona plněná povrchově porézními částicemi a mobilní fáze směs methanol a voda s přídavkem kyseliny mravenčí. S využitím tohoto systému byla …víceAbstract:
This master thesis was focused on optimization of chromatographic separation of catechins and other phenolic compounds presented in green tea using liquid chromatography coupled with mass spectrometry. Chromatographic column packed with porous shell particles and the mixture of methanol and water with addition of formic acid as a mobile phase was used for separation. All green tea catechins have been …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAVLOVÁ, Daniela. \textit{Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/tot215/.
Jak správně citovat práci
Havlová, Daniela. Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Petra Šilarová -
Stanovení biologicky významných látek v rostlinách tradiční asijské medicíny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Eliška Krejzová -
Separace polyfenolů v octech kapalinovou chromatografií\nl{} s využitím gradientové eluce
Barbora Čápová -
Antioxidační aktivita extraktů zeleného čaje
Michal Šedý -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Virucidní aktivita přírodních látek
Semen Sereda