Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin – Lucie Králová
Lucie Králová
Bachelor's thesis
Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin
Application of ultraviolet and ionizing radiation for food treatment
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou ionizujícího záření a ultrafialového záření s využitím k ošetření potravin. Úvodní část práce je zaměřena na vysvětlení obecných pojmů a základních fyzikálních vlastností elektromagnetického záření, ultrafialového záření a ionizujícího záření. Dále je v teoretické části stručně popsána kapitola bakterie a kapitola plísně vzhledem k jejich využití při experimentech …moreAbstract:
The subject of this bachelor thesis is treating food by using ultraviolet (UV) radiation or ionizing radiation. First theoretical part focuses on general related concepts and basic physical properties of electromagnetic (EM) radiation, UV radiation and ionizing radiation. As bacteria and mold are experimented with, they are also briefly described. The last theoretical chapter is about food treatment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2022
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/147077
Thesis defence
- Date of defence: 26. 5. 2022
- Supervisor: Karla Barčová
- Reader: Michal Lesňák
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRÁLOVÁ, Lucie. \textit{Využití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravin}. Online. Bachelor's thesis. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, Fakulta bezpečnostního inženýrství. 2022. Available from: https://theses.cz/id/un72a8/.
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB – Technická univerzita OstravaVSB – Technical University of Ostrava
Fakulta bezpečnostního inženýrstvíBachelor programme / field:
Požární ochrana a průmyslová bezpečnost / Technická bezpečnost osob a majetku
Theses on a related topic
-
Response of keratinocytes to UV radiation and its modulation by hyaluronan
Martina Moravcová -
Analýza spektrální intenzity slunečního UV záření měřeného v Brně v letech 2019-2020
Marie Novotná -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová