Technologické parametry a konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd – Bc. Ivan Jarolík
Bc. Ivan Jarolík
Master's thesis
Technologické parametry a konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd
Technological parameters and canning processes of Asian pear varieties
Abstract:
V literárním přehledu diplomové práce je popsán význam senzorické analýzy pro hodnocení jakosti potravin. Dále jsou popsány nástroje smyslového vnímání používány pro senzorickou analýzu. V praktické části bylo šest odrůd hrušek (asijské odrůdy Man san gill, Kumt ghant chu, Shinseiki, Chojuro a Pung su a evropská odrůda Konference) laboratorně vyhodnoceno v čerstvém stavu a poté konzervárensky zpracováno …moreAbstract:
Theoretical part of thesis contains information about importance of sensory analysis for quality evaluation of food. Further described are tools of sensory perception, which are used for sensory analysis. Experimental part consists of laboratory analysis of six varieties of pears in fresh form (Asian varieties Man san gill, Kumt ghant chu, Shinseiki, Chojuro and Pung su, and European variety Conference …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
- Reader: Jarmila Kožíšková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAROLÍK, Ivan. \textit{Technologické parametry a~konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/v4218o/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights