Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce – Marie Smolíková
Marie Smolíková
Bakalářská práce
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Microbiological control of dried fruit
Anotace:
Významným faktorem pro posouzení kvality potravin je jejich mikrobiální kontaminace. Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou sušených jablek. Práce vychází z předpokladu, že síření má vliv na obsah mikroorganismů. Cílem je tedy stanovit jejich počet, vliv síření na jejich obsah, případně zhodnotit další vlivy siřičitanů na sušená jablka. Trendem dnešní doby je konzumace potravin bez …víceAbstract:
An important factor for assessing the quality of food is their microbial contamination. This Bachelor thesis deals with the microbiological quality of dried apples. Bachelor thesis is based on the assumption that the use of sulphites has influence of the content of microorganisms. The aim is therefore determine their number, the influence of use of sulphites on their content, eventually evaluate other …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Oponent: Barbora Plháková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý -
Vliv skladování na mikroflóru sušeného ovoce
Jaroslav KOVÁŘ -
Mikrobiologická kontrola sušených jablek
Marie Smolíková -
Skladování lyofilizovaných jablek
David Fajgara -
Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování
Tereza Pechová
Název
Vložil
Vloženo
Práva