Bc. Miroslav Tesař
Master's thesis
Výroba těstovin z netradičních surovin
Pasta production from non-traditional raw materials
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo vyrobit těstoviny za použití netradičních surovin, a tozejména barevných odrůd pšenic. V literární rešerši jsou popsány vstupní suroviny provýrobu těstovin s hlubším zaměřením na standardní i netradiční odrůdy pšenices odlišnou barvou obilek. Jsou zde uvedeny příklady barevných variací pšenic, barvivazodpovědná za zbarvení obilek a využití těchto odrůd v těstárenských technologií …moreAbstract:
The aim of the thesis was to produce pasta using unusual raw materials, especiallycolored varieties of wheat. The literary research describes input raw materials for pastaproduction with a deeper focus on both standard and nontraditional varieties of wheatwith different color of wheat. Here are examples of color variations of wheat, colorantsresponsible for colouration of wheat and use of these varieties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal