Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů – Bc. Tereza Koníčková
Bc. Tereza Koníčková
Diplomová práce
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Sensory quality assessment of selected cheese analogues
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sýrových analogů a jejich postavení ve výživě člověka. Popisuje tavené sýry a jejich dělení, výrobu, vady a vliv jejich konzumace na zdraví člověka. Dále se práce věnuje sýrovým analogům, konkrétně jejich výrobě a složení. Zmiňuje se o dostupnosti sýrových imitací na českém trhu a legislativě. Popisovány jsou také jejich výhody a nevýhody. Práce rovněž porovnává …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on cheese analogues and their position in human nutrition. It describes processed cheeses and their division, production, defects and influence of their consumption on human health. The thesis also deals with cheese analogues, namely their production and composition. It mentions the availability of cheese imitations on the Czech market and legislation. Also described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KONÍČKOVÁ, Tereza. \textit{Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ysepxo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva