Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů – Bc. Tereza Koníčková
Bc. Tereza Koníčková
Master's thesis
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Sensory quality assessment of selected cheese analogues
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sýrových analogů a jejich postavení ve výživě člověka. Popisuje tavené sýry a jejich dělení, výrobu, vady a vliv jejich konzumace na zdraví člověka. Dále se práce věnuje sýrovým analogům, konkrétně jejich výrobě a složení. Zmiňuje se o dostupnosti sýrových imitací na českém trhu a legislativě. Popisovány jsou také jejich výhody a nevýhody. Práce rovněž porovnává …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on cheese analogues and their position in human nutrition. It describes processed cheeses and their division, production, defects and influence of their consumption on human health. The thesis also deals with cheese analogues, namely their production and composition. It mentions the availability of cheese imitations on the Czech market and legislation. Also described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KONÍČKOVÁ, Tereza. \textit{Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/ysepxo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights