Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů – Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Master's thesis
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Analytical and sensory evaluation of grape juices
Abstract:
Tato práce v literární části předkládá stručný popis chemického složení bobulí révy vinné a postupů chemické analýzy šťávy připravené z hroznů. Pro účely experimentální části byly připraveny mošty ze čtyř odrůd révy vinné: Muškát žlutý, Ryzlink vlašský, Cabernet Moravia a Dornfelder. Mošty byly připravovány v průběhu dozrávání při cukernatosti hroznů 16, 18 a 20 °NM. Následovala chemická a senzorická …moreAbstract:
This thesis in its literature part presents a brief description of the chemical composition of grape berries and methods of chemical analysis of grape juice. For the purposes of the experimental part were prepared four types of must from different species of grapevine: Yellow Muscat, Riesling, Cabernet Moravia and Dornfelder. While preparing the musts, sugar content of the grapes was 16, 18 and 20 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza kávy
Miriam Vilášková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová -
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková