Bc. PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová

Master's thesis

Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů

Analytical and sensory evaluation of grape juices
Abstract:
Tato práce v literární části předkládá stručný popis chemického složení bobulí révy vinné a postupů chemické analýzy šťávy připravené z hroznů. Pro účely experimentální části byly připraveny mošty ze čtyř odrůd révy vinné: Muškát žlutý, Ryzlink vlašský, Cabernet Moravia a Dornfelder. Mošty byly připravovány v průběhu dozrávání při cukernatosti hroznů 16, 18 a 20 °NM. Následovala chemická a senzorická …more
Abstract:
This thesis in its literature part presents a brief description of the chemical composition of grape berries and methods of chemical analysis of grape juice. For the purposes of the experimental part were prepared four types of must from different species of grapevine: Yellow Muscat, Riesling, Cabernet Moravia and Dornfelder. While preparing the musts, sugar content of the grapes was 16, 18 and 20 …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture