Bc. Petra Coufalová

Bachelor's thesis

Obliba zdravých a nezdravých potravin a impulzivita jako prediktory preference zdravé stravy

Liking for healthy vs. unhealthy foods and impulsivity as predictors of healthy food choices
Abstract:
Cílem této bakalářské diplomové práce bylo prozkoumat vliv obliby potravin a impulzivity jako nezávislých prediktorů na preference zdravého stravování. Výzkumný soubor se skládal ze 165 osob (141 žen, 24 mužů) ve věkovém rozpětí 18-61 let. Participanti vyplnili dotazník, který obsahoval Škálu zdraví podporujícího chování, škálu impulzivity UPPS-P a seznam 40 běžných zdravých a nezdravých potravin, …more
Abstract:
The bachelor thesis aimed to test the effects of food liking and impulsivity as independent predictors on healthy food choices. The research sample consisted of 165 participants (141 women, 24 men) aged 18-61. The participants completed a questionnaire that included The Health Related Behaviour Scale, The UPPS-P Impulsive Behavior Scale and a list of 40 common healthy and unhealthy foods, and were …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 6. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 29. 6. 2020
  • Supervisor: Mgr. Tatiana Malatincová, Ph.D.
  • Reader: PhDr. Jaroslava Dosedlová, Dr.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta