Bc. Petra Coufalová

Bakalářská práce

Obliba zdravých a nezdravých potravin a impulzivita jako prediktory preference zdravé stravy

Liking for healthy vs. unhealthy foods and impulsivity as predictors of healthy food choices
Anotace:
Cílem této bakalářské diplomové práce bylo prozkoumat vliv obliby potravin a impulzivity jako nezávislých prediktorů na preference zdravého stravování. Výzkumný soubor se skládal ze 165 osob (141 žen, 24 mužů) ve věkovém rozpětí 18-61 let. Participanti vyplnili dotazník, který obsahoval Škálu zdraví podporujícího chování, škálu impulzivity UPPS-P a seznam 40 běžných zdravých a nezdravých potravin, …více
Abstract:
The bachelor thesis aimed to test the effects of food liking and impulsivity as independent predictors on healthy food choices. The research sample consisted of 165 participants (141 women, 24 men) aged 18-61. The participants completed a questionnaire that included The Health Related Behaviour Scale, The UPPS-P Impulsive Behavior Scale and a list of 40 common healthy and unhealthy foods, and were …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 6. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Tatiana Malatincová, Ph.D.
  • Oponent: PhDr. Jaroslava Dosedlová, Dr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta