Bc. Ondřej Černý

Diplomová práce

Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování

Microbial community changes during fermentation of milk products and after their storage
Anotace:
Data o výskytu bakterií bez použití méně spolehlivé a časově náročné kultivace můžeme získat využitím molekulárně biologických metod, jako jsou např. kvantitativní real time PCR nebo metagenomická analýza sekvenováním. V poslední době rostou možnosti využívání pyrosekvenování; především sekvence 16S rRNA genu je velmi používaná pro identifikace bakteriálních společenstev v různých typech vzorků. Tímto …více
Abstract:
The data about the occurrence of bacteria without using less reliable and time-consuming culturing can be obtained using molecular biology methods such as quantitative real time PCR or metagenomic sequencing analysis. In recent years, growing possibilities of using pyrosequencing, especially the sequence of 16S rRNA gene, is very used for identification of bacterial communities in different types of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
  • Vedoucí: M.Sc. Barbora Klanicová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta