Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování – Bc. Ondřej Černý
Bc. Ondřej Černý
Diplomová práce
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Microbial community changes during fermentation of milk products and after their storage
Anotace:
Data o výskytu bakterií bez použití méně spolehlivé a časově náročné kultivace můžeme získat využitím molekulárně biologických metod, jako jsou např. kvantitativní real time PCR nebo metagenomická analýza sekvenováním. V poslední době rostou možnosti využívání pyrosekvenování; především sekvence 16S rRNA genu je velmi používaná pro identifikace bakteriálních společenstev v různých typech vzorků. Tímto …víceAbstract:
The data about the occurrence of bacteria without using less reliable and time-consuming culturing can be obtained using molecular biology methods such as quantitative real time PCR or metagenomic sequencing analysis. In recent years, growing possibilities of using pyrosequencing, especially the sequence of 16S rRNA gene, is very used for identification of bacterial communities in different types of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/y29vq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
- Vedoucí: M.Sc. Barbora Klanicová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERNÝ, Ondřej. \textit{Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování} Online. Diplomová práce. Brno: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/94m5ct/. [cit. 2024-03-29].
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Studium nasákavosti a změny pH hydrogelů na bázi PVA
Karla Řápková -
Vliv teplotních a cyklických změn pH na geometrii vybraných iontovýměnných membrán
Lukáš Tuzar -
Změny hodnot pH povrchových vod v důsledku kolísání koncentrací oxidu uhličitého v atmosféře
Andrea Rybářová -
Studium detekce změn pH čidlem ze slitin titanu
Tomáš Myslivec -
Problematika úpravy surové vody na vodu pitnou na úpravně Holedeč - vliv změny pH a volného chloru na vybrané ukazatele jakosti pitné vody
Štěpánka CHARVÁTOVÁ