Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků – Roman Šebela
Roman Šebela
Bachelor's thesis
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Methods of measuring the viscosity of fermented milk products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou měření viskozity kysaných mléčných výrobků. V první části této práce je popsána viskozita, metody měření viskozity, jednotlivé viskozimetry a jejich rozdělení dle principu měření. Další část literárního přehledu se věnuje mléku a kysaným mléčným výrobkům. Je zde popsáno složení mléka, úprava mléka pro výrobu mléčných výrobků, charakteristika kysaných mléčných …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the measurement of viscosity of fermented dairy products. The first part of this thesis describes viscosity, viscosity measurement methods, individual viscometers and their distribution according to the measurement principle. Another part of the literary review deals with milk and fermented milk products. It describes milk composition, milk processing for production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv hydrokoloidů na reologické vlastnosti termizovaných jogurtových výrobků.
Dita HORNÍČKOVÁ -
Vliv obsahu tuku a sušiny na reologické vlastnosti bílých jogurtů
Barbora Kužmová -
Reologické vlastnosti různě tučných bílých jogurtů
Lucie Synková -
Reologické vlastnosti bílých jogurtů
Jana Fabianová -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová