Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků – Roman Šebela
Roman Šebela
Bakalářská práce
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Methods of measuring the viscosity of fermented milk products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou měření viskozity kysaných mléčných výrobků. V první části této práce je popsána viskozita, metody měření viskozity, jednotlivé viskozimetry a jejich rozdělení dle principu měření. Další část literárního přehledu se věnuje mléku a kysaným mléčným výrobkům. Je zde popsáno složení mléka, úprava mléka pro výrobu mléčných výrobků, charakteristika kysaných mléčných …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the measurement of viscosity of fermented dairy products. The first part of this thesis describes viscosity, viscosity measurement methods, individual viscometers and their distribution according to the measurement principle. Another part of the literary review deals with milk and fermented milk products. It describes milk composition, milk processing for production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv hydrokoloidů na reologické vlastnosti termizovaných jogurtových výrobků.
Dita HORNÍČKOVÁ -
Vliv obsahu tuku a sušiny na reologické vlastnosti bílých jogurtů
Barbora Kužmová -
Reologické vlastnosti různě tučných bílých jogurtů
Lucie Synková -
Reologické vlastnosti bílých jogurtů
Jana Fabianová -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová