Možnosti vzniku vady medicinální chutě a vůně v pivu – Bc. Jan Straka
Bc. Jan Straka
Diplomová práce
Možnosti vzniku vady medicinální chutě a vůně v pivu
Possibilities of medicinal taste and aroma defect development in beer
Anotace:
Diplomová práce „Možnosti vzniku vady medicinální chutě a vůně v pivu“ se zabývá vzni- kem vady v pivu, která je popisovaná jako medicinální, protože svou přítomností připo- míná chuť a vůni po obvazech, dezinfekci nebo fenolu. V teoretické části je popsána technologie výroby piva včetně používaných surovin. Dále jsou popsány doprovodné procesy, které jsou zapotřebí k finalizaci konečného produktu …víceAbstract:
The thesis "Possibilities of medicinal taste and aroma defect development in beer" deals with the development of a defect in beer, which is described as medicinal, because its presence resembles the taste and smell of bandages, disinfection or phenol. The theo- retical part describes the technology of beer production, including the raw materials used. It also describes the processes required to create …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinách nemléčného původu
Michaela PALÍŠKOVÁ