Bc. Markéta Kratochvílová

Bachelor's thesis

Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu

Sensory analysis of coffee from Coffea arabica ratings depending on the preparation method: Sensory and consumer panel testing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá chuťovými vjemy baristů a běžných konzumentů co se týče kávy konkrétně přípravou ve French Pressu. Práce probíhala ve formě výzkumu, za použití senzorické analýzy, konkrétně trojúhelníkové metody, kdy dva vzorky kávy byly připraveny podle standardu, a u třetího byla pozměněna jedna z proměnných. Výzkum byl rozdělen do tří fází, jmenovitě šlo o hrubost, gramáž a extrakci. …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the perceptions of baristas and ordinary consumers regarding coffee in particular by preparation in French Press. The thesis was carried out in the form of research, using sensory analysis, namely the triangle method, where two coffee samples were prepared according to the standard, and in the third one was changed one of the variables. The research was divided into …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 17. 6. 2020
  • Supervisor: Ing. Jiří Zelený
  • Reader: Ing. Zbyněk Vinš

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management