Jaroslav Samec

Bakalářská práce

Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení

Texture characteristics of cheese and methods of their evalution
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na texturu sýrů a její vztah k senzorickému vnímání a spotřebitelským preferencím. Tato práce popisuje různé metody hodnocení textury sýrů, včetně senzorických analýz, nástrojů pro měření textury. Dále jsou prezentovány různé faktory, které ovlivňují texturu sýrů, jako je obsah tuku, vlhkost, pH a proces výroby. Textura sýrů hraje klíčovou roli při určování jejich kvality …více
Abstract:
The bachelor's thesis focuses on the texture of cheeses and its relationship to sensory perception and consumer preferences. The thesis describes various methods for evaluating the texture of cheeses, including sensory analysis and texture measuring tools. Furthermore, various factors that influence the texture of cheeses are presented, such as fat content, moisture, pH, and the production process …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin