Jaroslav Samec

Bachelor's thesis

Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení

Texture characteristics of cheese and methods of their evalution
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na texturu sýrů a její vztah k senzorickému vnímání a spotřebitelským preferencím. Tato práce popisuje různé metody hodnocení textury sýrů, včetně senzorických analýz, nástrojů pro měření textury. Dále jsou prezentovány různé faktory, které ovlivňují texturu sýrů, jako je obsah tuku, vlhkost, pH a proces výroby. Textura sýrů hraje klíčovou roli při určování jejich kvality …more
Abstract:
The bachelor's thesis focuses on the texture of cheeses and its relationship to sensory perception and consumer preferences. The thesis describes various methods for evaluating the texture of cheeses, including sensory analysis and texture measuring tools. Furthermore, various factors that influence the texture of cheeses are presented, such as fat content, moisture, pH, and the production process …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Eva Vítová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology