Mgr. Veronika Klesnilová

Diplomová práce

Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné

Terpenic compounds in wines of Muscat grape varieties
Anotace:
Tato práce se zabývá studiem obsahu volných a vázaných terpenických látek ve vínech muškátových odrůd původem z České republiky. Aroma vína je jeden z významných ukazatelů pro posouzení kvality vína. Terpeny obsažené ve vínech muškátových odrůd pozitivně přispívají k aroma vína. Do studie byla zahrnuta vína odrůd ‘Muškát moravský‘, ‘Muškát žlutý‘, ‘Muškát Ottonel‘, ‘Irsai Oliver‘, ‘Lena‘, ‘Agni‘, …více
Abstract:
This work deal with the study of the content of free and bound terpenic substances in wines of Muscat varieties originating from the Czech Republic. Wine aroma is one of the important indicators for the assessment of wine quality. Terpenes contained in wines of Muscat varieties contribute positively to the aroma of wine. The wines of the varieties 'Moravian Muscat ', 'Muscat Yellow', 'Muscat Ottonel …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Oponent: Radim Mildner, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství