Mgr. Veronika Klesnilová

Master's thesis

Terpenické látky ve vínech muškátových odrůd révy vinné

Terpenic compounds in wines of Muscat grape varieties
Abstract:
Tato práce se zabývá studiem obsahu volných a vázaných terpenických látek ve vínech muškátových odrůd původem z České republiky. Aroma vína je jeden z významných ukazatelů pro posouzení kvality vína. Terpeny obsažené ve vínech muškátových odrůd pozitivně přispívají k aroma vína. Do studie byla zahrnuta vína odrůd ‘Muškát moravský‘, ‘Muškát žlutý‘, ‘Muškát Ottonel‘, ‘Irsai Oliver‘, ‘Lena‘, ‘Agni‘, …more
Abstract:
This work deal with the study of the content of free and bound terpenic substances in wines of Muscat varieties originating from the Czech Republic. Wine aroma is one of the important indicators for the assessment of wine quality. Terpenes contained in wines of Muscat varieties contribute positively to the aroma of wine. The wines of the varieties 'Moravian Muscat ', 'Muscat Yellow', 'Muscat Ottonel …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Radim Mildner, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture