Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků – Barbora Palkovská
Barbora Palkovská
Bakalářská práce
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Lactic Acid Bacteria and their Contribution to the Quality of Milk Products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá studiem bakterií mléčného kvašení. V rámci této bakalářské práce byla provedena rešerše shrnující poznatky o těchto bakteriích. Práce je zaměřena na identifikaci a charakteristice základních bakterií mléčného kvašení a jejich rozdělení do jednotlivých rodů, dále je popsána cytologie, metabolismus a environmentální význam a využití bakterií mléčného kvašení v biotechnologiích …víceAbstract:
This bachelor thesis with the study of lactic acid bacteria. As part of this work was performed summarizing research findings on these bacteria. The work is focused on the identification and characterization of basic lactic acid bacteria and their division into separate genera, as described cytology, metabolism and environmental importance and use of lactic acid bacteria in biotechnology.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2014
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/103487
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2014
- Vedoucí: Hana Vojtková
- Oponent: Pavla Švanová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PALKOVSKÁ, Barbora. \textit{Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Hornicko-geologická fakulta. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/4n6w2x/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nerostné suroviny / Environmentální biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová