Bc. Lenka Fialová, Ph.D.

Diplomová práce

Nabídka a kvalita školního stravování ve školách současnosti

Anotace:
OBSAHOVÁ DIMENZE RÁMCOVĚ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU VZHLEDEM K NABÍDCE A KVALITĚ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLÁCH SOUČASNOSTI.Účel: 1. Zhodnotili jsme jídelní lístky a získali informaci o hrazení určitého nutrientu školními jídelnami jako celku. 2. Školní jídelna má velkou možnost ovlivnit stravovací návyky žáka. O tom jakým způsobem bude školní jídelna působit na žáky nerozhoduje jen vedoucí …více
Abstract:
Variety and well-balanced diet is very important for health. Adolescents can in a school dinning-romm get a lunch. This study analyses school lunch menus. We appraised fifty week bills of fare in basic schools. We appraised it with special nutrisoftware NutriDan. Results: Carbohydrates, calcium, iodina, folacin and energy are supplied dificiently. Their intake could be higher. Cholesterol intake could …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 6. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2006
  • Vedoucí: doc. PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta