Roman Šebela

Bachelor's thesis

Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků

Methods of measuring the viscosity of fermented milk products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou měření viskozity kysaných mléčných výrobků. V první části této práce je popsána viskozita, metody měření viskozity, jednotlivé viskozimetry a jejich rozdělení dle principu měření. Další část literárního přehledu se věnuje mléku a kysaným mléčným výrobkům. Je zde popsáno složení mléka, úprava mléka pro výrobu mléčných výrobků, charakteristika kysaných mléčných …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the measurement of viscosity of fermented dairy products. The first part of this thesis describes viscosity, viscosity measurement methods, individual viscometers and their distribution according to the measurement principle. Another part of the literary review deals with milk and fermented milk products. It describes milk composition, milk processing for production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta